Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Förbundschefens ord

Hej! Härkommer ett nyhetsbrev från Svenska Orienteringsförbundet till landets alla klubbmedlemmar. Som vanligt vill vi komma med ett antal tips och erbjudanden, men den här gången vill vi även slå ett rejält slag för vår Jerringpriskandidat, fenomenet Tove Alexandersson.

Inför Idrottsgalan i januari är förbundskapten Håkan Carlsson återigen nominerad i kategorin Årets ledare, vilket är oerhört kul och välförtjänt. Nu kan vi i Orienteringssverige se till att han får sällskap till Globen av världens bästa orienterare.

Bara de fem främsta av Jerringpriskandidaterna brukar få vara med på den tv-sända galan och jag tycker att det är självklart att Tove ska vara en i den kvintetten.

Så min personliga uppmaning till alla orienterare i Sverige lyder: rösta på Tove! I artikeln här nedan hittar du all info om hur du kan hjälpa till att lyfta fram vår främsta stjärna.

Det här nyhetsbrevet innehåller även en del andra tips och påminnelser och ett mycket bra julklappstips från Skogssport - så läsa gärna igenom och hjälp till att sprida det som känns angeläget.

Även om de flesta kanske väntar ett tag till med att klä årets gran vill jag avslutningvis passa på att önska alla landets orienterare
en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Susanne Söderholm, förbundschef


Alexandersson nominerad till Jerringpriset – så röstar du

I fjol slutade hon trea i Jerringprisomröstningen. Nu är Tove Alexandersson återigen nominerad till "folkets pris". Om du tycker att Alexandersson ska ha Jerringpriset – rösta!

2018 inleddes med tre EM-guld i skidorientering i bulgariska Velingrad, fortsatte med fyra fullträffar i orientering – två EM-guld i schweiziska Lugano och två VM-guld i lettiska Riga – och under hösten blev hon även världsmästare i skyrunning.

Det har varit ett minst sagt lyckat år för fenomenet Tove Alexandersson som samtidigt är världsbäst i tre olika sporter. En fin slutpunkt på orienteringssäsongen blev det när hon dessutom bärgade den totala världscupen för femte året i följd.

Vill du rösta på Tove Alexandersson så kan du antingen ringa 099 206 15 (3.60 kr/samtal, ev. trafikavgift tillkommer) eller webbrösta på denna sida:
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3295&artikel=7094239

Observera att du kan "ringrösta" en gång per dag!

Du kan även rösta via SVT:s duo-app som du laddar ner till din telefon.


Bästa webbläsaren för Eventor

Är du en frekvent besökare/användare på Eventor? Då vill vi tipsa dig om att Eventor fungerar bäst i den senaste versionen av Google Chrome.

Brukar du surfa med Internet Explorer? Den webbläsaren är inte att rekommendera för Eventorbesökaren.


JULKAMPANJ: Digitala Skogssport hela 2019 för endast 250 kr!

Letar du efter den perfekta julklappen? Just nu och året ut har Skogssport ett finfint erbjudande för digitala prenumerationer.

En helårsprenumeration för 2019 på den digitala tidningen med 390 kr i ordinarie pris kostar nu enbart 250 kr - LÄS MER HÄR!


facebookinstagramtwitterlinkedin

Vill du vara mer uppdaterad? Följ oss på våra sociala medier!


VM-festen i Piteå närmar sig

I dag är det 99 dagar kvar till skidorienterings-VM i Piteå, tävlingar som arrangeras parallellt med ett junior-VM, ett ungdoms-EM och ett veteran-VM.

Har du ännu inte anmält dig till skidO-festen i norr? Här hittar du arrangörens hemsida: https://www.wsoc2019.com/


Idrottsombudsman och visselblåsar-funktion

RF har numera en funktion som kallas idrottsombudsman, nås på 08-6274010, och en visselblåsartjänst. Idrottsombudsmannen ger stöd om du misstänker att nån bryter mot idrottens värdegrund. Via visselblåsartjänsten anmäls allvarliga missförhållanden.

HÄR, på rf.se, kan du läsa mer om visselblåsartjänsten och idrottsombudsmannen.


Har du röstat inför Eldsjälsgalan?

Det finns fortfarande möjlighet att rösta på kategorierna Integration och Hälsa, fram till Eldsjälsgalan 14 mars. Den 13 december publiceras de fyra finalisterna i kategorin Ledarskap. Även här kan du rösta fram till galan. Länk till röstning


Goda råd om hur idrottsskador kan förebyggas

Du vet väl om att du kan få råd om hur idrottsskador kan förebyggas med Folksams tjänst Råd och Vård som ingår i din medlemsförsäkring?

Till Råd och Vård för idrottsskador 020-441111 kan orienterare, ledare och föräldrar ringa och få råd om hur skador kan förebyggas.

Skulle det behövas mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador. Folksam har byggt upp ett rikstäckande nätverk av vårdgivare där kostnadsfri inbokning sker vid behov.

Mer information finns på Folksams hemsida.

Där finns även information om vart ni ska vända er om ni behöver Råd och Vård för Idrottsskador eller om olyckan varit framme och du behöver göra en skadeanmälan.Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i en orienteringsförening och din/er förening är medlem i Svenska Orienteringsförbundet. Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.