NSPH Nyhetsbrev nr 7 2018. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev nr 7 - torsdagen den 27 september 2018

Fri entré för unga på World Mental Health Day

Vi hälsar unga under 20 år, samt studenter som siktar på ett yrke där man möter barn och unga, extra välkomna till vår inspirationsdag "Visst går det!". De går in gratis. Tipsa gärna om detta! De behöver dock föranmälas via webben för att vi ska kunna garantera en plats. OBS! De 20 första ungdomarna under 20 år som anmäler sig och kommer på inspirationsdagen får en biocheck! Läs mer >>


Framtidens läkare behöver kunskaper i psykiatri

Läkarutbildningen behöver effektiviseras för att öka tillgången på specialister. Samtidigt är det viktigt att framtidens läkare har goda psykiatriska kunskaper för att kunna möta patienter med psykiska problem på ett bra sätt. Detta påpekar NSPH med anledning av regeringens förslag om hur läkarutbildningen bör förnyas. 
Läs mer >>


Nya framsteg för peer support i Skåne

NSPH Skåne och Psykiatri Skåne har tecknat ett 1-årigt avtal om att införa peer support som en professionell yrkesroll. NSPH Skåne ska utbilda och handleda peer supportrar, samt hjälpa verksamheter att integrera dem i sitt arbete.
– Avtalet är viktigt för att ytterligare stärka brukarinflytandet inom psykiatrin i Skåne säger Pontus Eriksson, ordförande i NSPH Skåne.
Läs mer >>

Framtiden för peer support - vad vet vi?

Framtidskonferensen för PEER Support-projektet är framflyttad till den 28 januari! Efter tre års arbete inom projektet med rekrytering, utbildning, handledning och implementering är det dags att berätta om de erfarenheter och den kunskap vi samlat på oss. Konferensen kommer att ha talare från flera olika områden: peer supportrar, brukare, vård- och omsorgspersonal och forskare samt representanter för huvudmännen.
Läs mer >>


Hjärnkolls antologi lanserad på Bokmässan

I Göteborg presenterar Riksförbundet Hjärnkoll den rykande färska antologin ”Vändpunkter. Berättelser om att leva med psykisk ohälsa”, i vilken 20 Hjärnkoll-ambassadörer skriver gripande och uppriktigt om sina livshistorier. På plats är Hjärnkoll-ambassadörerna Jan-Inge Nilsson samt Jessica Stigsdotter Axberg tillsammans med redaktören Ingrid Sjökvist (mitten). Boken finns här >>


Erbjudande: nytt material om återhämtning

NSPH Skåne lanserar ett nytt material om psykiskt mående och återhämtning: Återhämtningsguiden – för dig som mår dåligt. Materialet kan användas i verksamheter som möter personer som mår dåligt, som vårdcentraler, öppenvårdsmottagningar, socialpsykiatrin, studenthälsan, företagshälsovården, föreningar med flera. Materialet kan beställas kostnadsfritt genom att maila namn, adress och mobilnummer till projektsamordnare Linda Nordström på linda@nsphskane.se.


Han vill kombinera fysisk aktivitet med social inkludering

-Allt för ofta så skyddar vi personer som mår psykiskt dåligt, istället för att få dem att gå ut i samhället och våga ta plats. Det säger hälsofrämjaren Ken Jue i en exklusiv intervju med  NSPH:s podd. Han är grundare till InShape – ett aktivitetsprogram för fysisk hälsa riktat till personer med psykisk ohälsa. Han menar att InShapes arbetsmodell, som involverar hela lokalsamhället, skapar en dynamik mellan personlig självständighet, återhämtning, social inkludering och lokalsamhällets engagemang.  
Läs här >>


Galakväll på Rival med musikunderhållning

Häng med oss på höstens galakväll Mental Health Evening! Tillsammans med bland annat 1,6-miljonersklubben, Psykiatrifonden och Ica-kuriren bjuder NSPH och Hjärnkoll in till en viktig kväll som rymmer såväl glamour som banbrytande forskning. Underhållningen står bland andra Benny Andersson, Helen Sjöholm och Rickard Söderberg för. Det här blir en kväll att minnas! Tillställningen kommer ledas av 1,6-miljonersklubbens grundare Alexandra Charles (bilden).  Läs mer >>


facebooktwitterhomepage

Välkommen till NSPH:s nyhetsbrev, som håller dig uppdaterad om NSPH:s verksamhet och viktiga händelser och relevanta nyheter ur ett patient-, brukar- och anhörigperspektiv. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra organisationer och för de människor vi företräder.

Nyhetstips: mejla till lisa.ringstrom@nsph.se


Avregistrera din prenumeration, klicka här.  Kontakta NSPH info@nsph.se