Problem att visa nyhetsbrevet? Öppna det i webbläsaren
.

Konstfack - University of arts, craft and design

NYHETSBREV JUNI 2018

 

AKTUELLT

Tiden rusar mot både midsommar och ny termin, här några nyheter men främst en förhoppning om en njutningsfull sommar för oss alla. På återhörande i höst! 

Vårutställningen lever vidare

Till årets våruställning med 175 deltagande studenter kom besökarna som vanligt i tusental. För den som fick förhinder finns dock en chans att se hela härligheten, om inte i fysisk form så digitalt. På sajten konstfack2018.se finns deltagarnas examensarbeten att tillgå i text och bild inklusive delar av det magnifika grafiska konceptet byggt på Boyes tankar om smärta, signerat Oskar Laurin, tidigare student. En rekommenderad, avslappnande aktivitet i hängmattan.

Helighetens bilder

är namnet på en fristående kurs på Konstfack, ledd av professor Tom Sandqvist. Den handlar bland annat om vad som är heligt och andligt samt hur samtidskonsten förhåller sig till de "eviga frågorna" om helighet, Gud, liv och död. Till och med den 24 juni ställer deltagarna ut på Olle Nymans ateljéer i Saltsjö-Duvnäs.

Film, Fi och intervju i Almedalen

Kanske ses vi i Almedalen, där rektor Maria Lantz bland annat intervjuar Feministiskt initiativs Gudrun Schyman om den nya långfilmsdokumentären Gudrun – konsten att vara människa. I denna följs partiledaren både privat och offentligt och ger publiken en inblick i såväl vad som format hennes övertygelse som i utmaningarna att få ihop de många olika rollerna. Visning och samtal äger rum i Film på Gotlands regi, måndagen den 2 juli på Mellangatan 45 med start klockan 21.

Relationen mellan människa och djur

diskuteras med Konstfacks prorektor Olof Glemme och fotografilektor Svante Larsson i programmet Stil på P1. Relationen avser den på bild, bland annat i modefoto. I intervjun, som börjar cirka 42 minuter in i programmet, avhandlas allt från Richard Avedons berömda bild med modellen Dovima och tre elefanter via sexiga ormar till Stella McCartneys levande räv på axeln. Lika intressant är resten av innehållet om den glamoröse Tommy Nutter som skrällde i den brittiska skrädderibranschen.

Samhällsutmanande doktorander sökes!

Konstfacks och KTH:s gemensamma, transdisciplinära doktorandprogram Konst, teknik och design utgår från frågor om urbanisering, klimatpåverkan, migration, ökade sociala och ekonomiska klyftor och krympande tillgång på icke-förnybara resurser. Här sker givande möten mellan konstnärliga och vetenskapliga förhållningssätt och nu finns fyra lediga platser att söka. Klicka här för mer info. (Maja Frögård, en av programmets doktorander, på bilden.)


ALLTID AKTUELLT
Det händer mycket på Konstfack: utställningar, föreläsningar och seminarier öppna för alla.
Här finns en kalender med allt som är på gång, plus nyheter och pressmeddelanden: www.konstfack.se/Aktuellt


LEDIGA TJÄNSTER
Vi söker löpande kompetenta medarbetare till Konstfack. Läs mer och prenumerera på information om lediga jobb här: www.konstfack.se/Om-Konstfack/Jobba-pa-Konstfack/


OM KONSTFACK
Konstfack är Sveriges största konstnärliga högskola och har sedan 1844 utbildat morgondagens konstnärer, designer, konsthantverkare, inredningsarkitekter, bild- och slöjdlärare. Alla våra utbildningar, liksom vår forskning, vilar på konstnärlig grund och vi har idag cirka 900 studenter och 200 anställda. Besök oss på Telefonplan eller på www.konstfack.se.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du tidigare har visat intresse för vår
verksamhet eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.