Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Enastående recensioner!

UPPENBARELSEN av Mattias Andersson
fick sin ur-premiär den 16 november på Dramatens lilla scen i Stockholm.

Här kommer några citat ur en enastående recensions-skörd:

En av de bästa svenska nyskrivna texter vi någonsin sett

"En undergångsvision eller ett trasigt nu - ett drömspel med blinkningar till Strindberg eller en science-fiction fantasi. /---/ Jag var helt oförberedd på kraften i den här uppsättningen, på hur nära han kommer, hur levande både frågorna och människorna blir. Det finns en intensitet som bränner hos dem alla och hos hela uppsättningen. Det här är en av de bästa nyskrivna svenska pjästexter jag någonsin sett"

(Anneli Dufva, SR Kulturnytt)

En vacker rebus om behovet att tro

”Mattias Andersson har skrivit ett mysteriespel som vill förstå vad evighet innebär. Han har skapat ett slags modern Bibelparafras som beskriver hur vissa urscener liksom faller ner som skärvor och delar genom tiden och ständigt återupprepas /---/ en intelligent, subtil rebus om våra behov av att tro och hoppas.”

(Lars Ring, SvD)

Hudlöst och vackert mästerverk

"Jag kan inte se annat än att UPPENBARELSEN (…) är ett mästerverk. Om Jon Fosse är mystiker, står Mattias Andersson närmare den exegetiska skolan. Han översätter Bibelns texter och förvandlar dem till moderna berättelser, placerade mitt i vårt blödande nu."

(Leif Zern, DN)

En profetisk psalm i apokalypsens tid

"Regissören och dramatikern Mattias Andersson bedriver ett för svensk teater ovanligt slags mentalitetsforskning (…) ett drömskt och gåtfullt kammarspel. /---/ En stressad psalm som loggat in på Darknet.”

(Maria Edström, Expressen)


Vill du läsa? Skriv så skickar vi!

Berit, Lena & Franka


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/46 (0)8 411 80 85, E-post: info@colombine.se

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.