Problem att visa nyhetsbrevet? Öppna det i webbläsaren
.

Konstfack - College of arts, craft and design

NYHETSBREV NOVEMBER 2016

 

AKTUELLT

Vår traditionsenliga julmarknad står för dörren med massor av unika underverk av kreativa krafter. Heldagen om våra masterutbildningar lockar fördjupningssugna, Friday Lectures fokuserar vikten av en bredare förståelse för ekonomins verkningar och en av våra lektorer prisas för sina insatser på designområdet. Och så önskar vi naturligtvis god jul.

 

Jul och hjälp

Julhandeln lär slå nya rekord och vilken julklapp är bäst om inte den unika som hjälper behövande medmänniskor? Istället för att rusa runt, koncentrera dina inköp till Konstfacks årliga, omåttligt populära julmarknad, helgen den 26–27 november. I år organiserar studenterna dessutom en specialsektion kallad Konstfack 4 refugees där 100% av intäkterna går till Läkare Utan Gränser. Hjälp oss att hjälpa på LM Erikssons  väg 14 vid Telefonplan, lördag och söndag klockan 10–17. Här finns också en barn- och föräldraverkstad samt ett trivsamt kafé. Kom tidigt och var redo med tio kronor för entrén.

Utmana, formulera och utveckla

Välkommen till informationsträff om Konstfacks masterprogram måndagen den 28 november. Att studera på masternivå innebär att utmana sitt intellekt, formulera sitt kritiska tänkande, att både utveckla görandet tillsammans med andra och skärpa sitt eget projekt. Du ökar din samarbetsförmåga, bygger nätverk, får tid för självreflektion och hittar sätt att förverkliga det du brinner för. Allt detta i en internationell miljö där möjligheter, delaktighet och inflytande är ledord med tydlig samhällskoppling.
Programmet börjar klockan 16, avslutas vid 18, presentationerna sker på engelska och mer info finns här.

Konstfack på Liljevalchs

På tal om masterutbildning är det just en sådan som Iryna Hauska går här på Konstfack, närmare bestämt andra året på  Visuell kultur och lärande, inriktning bildpedagogik. Hon är också en av de 127 konstnärer som nyligen offentliggjordes som utställare på Vårsalongen på Liljevalchs 2017. Av dessa har 27 personer en utbildning från Konstfack varav tre fortfarande går på skolan. Utöver Iryna även Linette Nilsson och Adam Ytterberg. Vårsalongen äger i år rum 11 januari till 5 mars och Iryna Hauska ställer ut den handvirkade skulpturen Den varma världen.

Givande, öppna, gratis föreläsningar

På Konstfack äger ett antal aktiviteter dagligen rum, bland annat föreläsningar öppna för allmänheten. En av dessa är serien Friday Lectures, utformad för våra masterstudenter med ambitionen att förse dem med oväntad kunskap som ligger utanför deras valda huvudämnen. Temat denna höst är olika aspekter på ekonomi där allt från värdeskapande och ägande till kapitalflöden och alternativ till kapitalismen undersöks.
Fredagen den 25 november föreläser Emma Stenström, docent vid Handelshögskolan i Stockholm, om dynamiken mellan konst och företagande. Den 9 december gästas vi av regissören Patrik Witkowsky som screenar sin dokumentär om ekonomisk demokrati, Can We Do It Ourselves? Välkommen!

Prisat designlaboratorium

Samir Alj Fält, adjunkt på Konstfack och konstnärlig ledare på Design Lab S i Skärholmen, får 2016 års stipendium från Cathrine von Hauswolffs stiftelse för designutveckling. Juryns motivering löd: "Som konstnärlig ledare för Design Lab S står Samir Alj Fält för en inkluderande syn på design som är av största vikt för att utveckla området i den tid och värld vi lever i. Samirs oegennyttiga engagemang imponerar och kan förhoppningsvis inspirera också andra att gå sin egen väg."ALLTID AKTUELLT
Det händer mycket på Konstfack: utställningar, föreläsningar och seminarier öppna för alla.
Här finns en kalender med allt som är på gång, plus nyheter och pressmeddelanden: www.konstfack.se/Aktuellt


LEDIGA TJÄNSTER
Vi söker löpande kompetenta medarbetare till Konstfack. I skrivande stund tre lektorer, bland annat i inredningsarkitektur. Här kan du läsa mer om tjänsterna och även prenumerera på information om lediga jobb: www.konstfack.se/Om-Konstfack/Jobba-pa-Konstfack/


OM KONSTFACK
Konstfack är Sveriges största konstnärliga högskola och har sedan 1844 utbildat morgondagens konstnärer, designer, konsthantverkare, bild- och slöjdlärare. Alla våra utbildningar och forskning vilar på konstnärlig grund och vi har idag cirka 900 studenter och 200 anställda. Besök oss på www.konstfack.se.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du tidigare har visat intresse för vår
verksamhet eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.