Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

 

  

    

**** 

Statisk elektricitet ställer till det för elektronikindustrin. Men det är bara halva vår vardag.  Här följer en presentation av vår expert på riskhantering i exploiva miljöer:

 Stefan Lamnevik är ARMEKAs sakkunnige när det gäller brand och explosion av alla slag. Han har forskat vid FOA och FOI inom dessa områden i mer än 40 år.

 Han vet hur olika ämnen kan antändas och hur litet tändenergi som går åt (rekordet nedåt i tändenergi har vätgas med 15 mikrojoule). Detta värde kan man jämföra med den energi man kan leverera i en gnista om man är uppladdad: 15 mJ sommartid och 60 mJ vintertid (1000 gånger mer än vad som behövs för vätgas!)

 Han kan också i detalj beräkna vilken verkan man får av brand och explosioner, t ex på vilka avstånd människor och byggnader skadas. Med kunskap om detta kan man sedan ta ut ett lämpligt skyddsavstånd eller vidta andra skyddsåtgärder.

Vårt utbud av kurser för företag som har behov av att skydda sig mot brand eller explosion.

 

**** 

Vi håller som bäst på med att skicka ut bekräftelserna till vår koordinatorkurs för elektronikmiljöer som hålls i Stockholm den 5/4.

Nästa kurstillfälle blir sedan i Göteborg den 12/4. 

Här hittar du amälan och information om alla våra kommande utbildningar för elektronikindustrin. 

 

****

 

 När det gäller de skyddsprodukter du behöver för att komplettera skyddet så rekommenderar vi att du tittar i vår webshop.

  

****

 

Nästa nyhetsbrev kommer att bjuda på en produktspecial med nyheter och vi kommer även att presentera en hel del utgående eller udda produkter till specialpris.

 

 

  

 ****

Full fart hos oss på Armeka!

Vi är igång med utbildningar hela tiden, både jag själv och våra övriga utbildare och tekniker flänger runt och gör vad vi kan för att vi ska  producera säkrare och bättre här i landet. Vi är stolta över förtroendet och känner oss allt mer som en partner till industrin än en leverantör. Tack för det! Dagens text handlar mycket om samarbete och partners.

 ****

Armeka och EMC Services i samarbete.

Armeka o EMC Services tecknar samarbetsavtal. Armekas gällande ramavtal med Saab och de båda företagens speciella kompetenser inom ESD respektive EMC är grunden för samarbetet. Förhoppningen är att tillsammans kunna vara en bidragande faktor till att svensk industri kan fortsätta utveckla spetsteknologi där dessa kunskaper är basförutsättningar.

- EMC Services ser fram emot det kommande samarbetet då företagen kompletterar varandra och ger en ökad bredd på båda företagens erbjudande, säger den nya VDn vid  EMC-Services,  Anders Drefeldt. 

****

 Armeka och Industrigolv Sweden på mässan i Göteborg!

"Två personer och en betongkub", skrev Elektronik i Norden. Slipad betong ger bra ESD-skydd, sa Elektroniktidningen. Succé är kanske att ta i men intresset var helt klart över förväntan när vi visade Stat Grind på elektronikmässan i Göteborg förra veckan. Tillsammans med IGS som kan betong - och framförallt slipa densamma - så berättade vi om ett prisvärt och miljövänligt alternativ nästa gång det är dags för ESD-golv. Kontakta oss direkt eller läs mer på hemsidan.

****

Armeka och MTF - Medicinsk Teknik och Fysik.

 Armeka har över tid genomfört utbildningar och översyner på många av landets sjukhus. Vi har fått en väldigt uppskattande respons särskilt från MTA-personal. Nästa utbildningstillfälle som blir av mer rikstäckande karaktär är planerad att genomföras under en heldag i Kalmar 10.e maj.

Kursen är inriktad mot ESD-skydd av elektronik och datautrustningar i sjukvården. Men även andra problem som ESD kan ställa till med kommer att belysas. Exempelvis risk för bränder och explosioner liksom även sådant som kan hänföras till komfort mm.

Ett antal incidenter som inträffat kommer att redovisas. Inte bara historiska händelser utan även sådan som inträffat i närtid.

Fler upplysningar kommer att finnas senare i veckan på www.mtf.nu. Om du inte vill vänta så kontakta du mig direkt, mail och telefonnummer hittar du här nedan. 

 ****

Armeka och branschorganisationerna.

Vi gillar samarbete och bidrar gärna med våra kunskaper i olika forum. En kort lägesrapport från de grupper där vi är aktiva:

SE, Svensk Elektronik - vi mötte många medlemmar på mässan och hann även med en "organiserad spontanlunch" med räkmacka uppe på Heaven 23. Trevligt och en organisation med potential.

NER, Nordiska ESD-rådet - Möte på gång i Borås. Årsmöte med val av ny styrelse enligt uppgift. Gruppen behöver fler drivande elektronikaktörer som medlemmar. Syftet är bra och vi bjuder varandra på erfarenheter och kunskap.

TK 101, standardkommittén där vi har möjlighet att faktiskt påverka ESD-standarden i framtiden. Möte i Borås även där. I mina ögon branschens viktigaste forum för ESD-frågor. Ericsson är med och drar men var är de andra stora globala svenska varumärkena?

****

Tack för mig för den här gången. Du får gärna höra av dig om du har en åsikt om mina åsikter i brevet. Du ska höra av dig om du vill prata om utvecklingen av ditt företags framtida  ESD-skydd!

Patrik Woss, försäljningschef Armeka AB

patrik@armeka.se  , 0702-17 22 60

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.